AKJUMEN

Astronomiens blændende verden: Få indsigt med det rette udstyr fra Naturbutikken


Mangler du nye fritidsaktiviteter? Du har et hav af muligheder. Dog kan du indskrænke dem ved at gøre som mange andre og kaste dig ud i astronomiens blændende verden. Nedenfor kan du blive lidt klogere på astronomi. Du får desuden et bud på, hvor du kan finde dét stykke udstyr, som ingen amatørastronom kan undvære - nemlig et teleskop.

Hvad er astronomi? 

Ordet "astronomi" er af oldgræsk oprindelse og dannet af de to ord "astron", der betyder "stjerne", og "nomos", der kan oversættes til enten "lov" eller "ordning". Astronomi er et studie af både stjerner, planeter, andre himmellegemer og deres bevægelser og positioner på himlen. I takt med at vi som mennesker er blevet klogere på universets kolossale størrelse, har videnskaben siden Antikken gennemgået en rivende udvikling. I dag omfatter begrebet "astronomi" derfor også observationen af andre galakser, fjerne kosmiske strukturer og universets generelle udvikling. 

Hvorfor dyrke astronomi? 

Der er flere gode grunde til at dyrke astronomiens fascinerende videnskab. Først og fremmest giver astronomi dig muligheden for at lære mere om universets sammensætning. Astronomi er en videnskab, der hele tiden afføder nye opdagelser, og derfor er der rigeligt at studere, når du begynder at gøre dig klogere på feltet. Nattehimlen byder af og til på en helt utrolig skønhed, og hvis du gør det til en vane at studere himlen, når den er smukkest, vil du både finde ro og inspiration. 

Vi lever i en meget individorienteret tid. Studiet af himlens legemer tillader os at glemme os selv for et øjeblik og huske på, at vi alle er del af noget langt større. 

Det uundværlige teleskop 

Når du begynder at studere astronomi, vil den teoretiske del af dine studier sandsynligvis bestå i at læse masser af bøger, artikler, blogs og fagspecifikke magasiner. Som du får en fornemmelse for feltet og får lysten til selv at studere himlen, skal du naturligvis have fat i et teleskop. Teleskoper giver dig muligheden for at studere objekter, som er langt væk og umiddelbart usynlige for det blotte øje. Og hvis du følger godt med i, hvilke legemer der løbende kommer til at vise sig på himlen, vil du ved hjælp af teleskop kikkertens linse kunne få dig nogle fantastiske oplevelser.  

Teleskoper findes i mange former og størrelser, og de fleste af dem kan både bruges til at studere astronomi og til at observere blandt andet fugle og andre dyr på landjorden. Du finder et bredt udvalg af teleskoper hos Naturbutikken.